Van zolder naar slaapkamer

Voor
Na

Wat hebben we gedaan?

De ruime zolder van deze gezinswoning in Wijnegem had een functie als stockage ruimte voor spullen die sporadisch worden gebruikt. De broer en zus binnen het gezin worden tieners en de noodzaak ontstond om ieder te voorzien van een eigen stukje privacy. Hierdoor groeide het idee bij onze klant om een gedeelte van deze zolderruimte te renoveren naar een volwaardige slaapkamer.

Hoe gedaan?

We hebben de ruimte opgedeeld in twee zones door middel van een dubbelwandige constructie met een geluiddempende opvulling te plaatsen. De binnenzijde is afgewerkt met gyproc-panelen, geplaatst tussen de draagbalken van de dakconstructie.  Hierdoor blijft de charme van een “zolderkamer” behouden. Als verlichting zijn in de schuine wanden LED spots voorzien en als vloerbekleding is een laminaat parket geplaatst met bijhorende plinten. Het geheel werd geschilderd in een neutraal wit.

Slider
Meer Realisaties Onze Aanpak